digital.bgСкенерите за пръстови отпечатъци улесняват значително защитата на вашия смартфон, като

...
digital.bgСкенерите за пръстови отпечатъци улесняват значително защитата на вашия смартфон, като
Коментари Харесай

Как да заключите файлове и приложения с пръстов отпечатък

digital.bg

Скенерите за пръстови отпечатъци улесняват доста отбраната на вашия смарт телефон, като в това време понижават нуждата от въвеждане на PIN код всякога. От Android Authority са на мнение, че това е една от най-практичните функционалности на актуалните телефони, от която би трябвало да се възползваме оптимално.

От информацията по-долу ще разберете по какъв начин може да заключите файлове и приложения с пръстовия си отпечатък.
Huawei
За да активирате функционалността на телефона си ще би трябвало да посетите Settings > Security and privacy > Fingerprint ID. От тук, можете да активирате вариантите „ access safe “ и „ access app lock “. За да активирате функционалността за заключване с пръстов отпечатък, би трябвало да посетите Settings > Security and privacy > App lock, по-късно изберете кои приложения желаете да заключите. За да имате достъп до вашия предпазен файл, можете да посетите Settings > Security and privacy > App lock или да отворите приложението Files и да натиснете „ Safe “. Ако желаете да добавите нещо към досието „ Safe “ отворете приложението Files задръжте натиснат съответния файл и натиснете More > Move to safe.

 


OnePlus
Функцията на OnePlus за заключване на приложения с пръстов отпечатък се назовава App Locker. За да намерите тази функционалност, отидете в Settings > Utilities > App Locker. Въведете вашия PIN с цел да продължите и може да изберете Add apps, с цел да добавите приложения. Страницата ви дава опция и да скриете известията от тези приложения.

 

OnePlus оферираше също по този начин и функционалността SecureBox за отбрана на файловете, само че потребителите оповестиха за проблем с нея. Компанията признава казуса и актуализира функционалността малко по-късно, като в същото време ѝ даде ново име – Lockbox. Може да я откриете като отидете до File manager > Categories > Lockbox. След като я активирате ще би трябвало да въведете вашия PIN с цел да получите достъп до нея за първи път, по-късно към този момент ще можете да употребявате пръстовия си отпечатък. За да добавите наличие към вашите предпазени файлове, би трябвало да задържите съответния файл, по-късно да докоснете иконата за меню и да изберете „ Move to Lockbox “.
Samsung
Опията на Samsung за заключване на приложения и файлове с пръстови отпечатъци се назовава „ Secure Folder “. За да започнете работа с тази функционалност, отидете до Settings > Lock screen and security > Secure Folder. Оттук би трябвало да влезете в Samsung профила си или да създадете профил, в случай че нямате подобен.

 

След като влезете, изберете вида заключване за достъп до Secure Folder, след което активирайте плъзгача за пръстови отпечатъци и ирис. След това можете да получите достъп до Secure Folder, като употребявате своя скенер за ирис или скенер за пръстови отпечатъци. Ако изберете опцията „ Fingerprint + “, ще може да изберете съответен пръст, с който да отключвате „ Secure Folder “.

 

За да добавите детайли към Secure Folder, докоснете иконата на „ Add apps “ или „ Add files “,  след което изберете мечтаните детайли. Можете също да добавяте файлове от приложението My Files като натиснете и задържите съответния файл, след което докоснете иконата за менюто и да изберете „ Move to Secure Folder “.

 


Xiaomi
За да активирате заключването на приложения с пръстови отпечатъци, би трябвало единствено да посетите приложението Security, след което да докоснете иконата „ App lock “. Ще би трябвало да въведете вашия PIN/парола и да изберете приложенията, които желаете да скриете.

Решението на Xiaomi за заключване на файлове в MIUI 10 е Hidden folders. То е налично от File manager, откакто изберете „ Hidden folders “ от страничната лента. Има три метода за прибавяне на детайли в скритата директория, като първият е посредством файловия управител. Ще би трябвало да натиснете и задържите съответния файл във файловия управител, по-късно докоснете менюто и изберете „ Hide “.

 

Втората алтернатива е посредством Hidden folder > Three-dot menu > Add files. Третият метод за прибавяне на файлове към скритата директория е като стартирате галерията си, по-късно докоснете и задръжте някоя фотография, натиснете менюто и изберете „ Hide “.

 


Приложения на трети страни
Ако телефонът ви няма авансово конфигурирана функционалност за заключване на приложения, има няколко приложения, налични в Play Store с сходни благоприятни условия. Те може и да не са толкоз положителни, колкото вградената поддръжка, само че несъмнено са по-добри от нищо. Ето и няколко приложения към които може да се насочите: LOCKit, AppLock (DoMobile Lab) и AppLocker (Burakgon LTD).

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР